Team Amanah

Vroedvrouw
Salma Er-Rqaoui

Ik ben Salma Er-Rqaoui, afgestudeerd als vroedvrouw in 2018. Tijdens mijn opleiding heb ik heel hard genoten van het begeleiden van koppels tijdens de zwangerschap, het opvolgen van het geboorteproces en de uitdagingen en bezorgdheden tijdens het eerste levensjaar. Omwille van de multiculturele samenleving waar wij in leven en om koppels zo goed mogelijk te begeleiden heb ik ervoor gekozen om tijdens mijn opleiding op buitenlandse stage te gaan in Suriname. De tijd die ik in Paramaribo heb doorgebracht was voor mij, als groeiende vroedvrouw, zeer waardevol. Tijdens deze levenservaring werd ik geconfronteerd met het grootste geluk en het grootste verdriet. Ik leerde om geduldig te zijn en de natuur zijn gang te laten gaan, flexibel te zijn en écht te geloven in de natuurlijke krachten van het vrouwelijk lichaam. Dit allemaal heeft mij geholpen om een zelfstandige vroedvrouw te worden.

Ik hecht heel veel belang aan opleiding en kennis, want op deze manier kan ik een koppel de juiste informatie geven zodat ze een geïnformeerde keuze kunnen maken. Daarom heb ik na het behalen van mijn bachelor in de vroedkunde, de master in de verpleegkunde-en vroedkunde afgerond aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Vervolgens heb ik ook een educatieve master in de gezondheidswetenschappen gedaan. Tijdens mijn masteropleiding heb ik mijn collega Fatima leren kennen, we hadden meteen een klik en deelde dezelfde visie en passie. Dit resulteerde in de geboorte van vroedvrouwenpraktijk Amanah.

Ik doe mijn werk als vroedvrouw met hart en ziel en kijk ernaar uit om jullie samen met mijn collega Fatima te begeleiden. Ik wil samen met jullie opzoek gaan naar de keuzes die jullie willen maken, jullie vragen beantwoorden en meeschrijven aan een nieuw hoofdstuk van jullie leven. Zoals de betekenis van onze praktijknaam ‘Amanah’ zelf zegt: “vertrouwen, veiligheid en zorg dragen voor wat je liefhebt.” Zijn jullie, toekomstige ouders en jullie kind, degene die ik lief zal hebben, waarvoor ik zorg zal dragen en waarvan ik de veiligheid zal garanderen.


Vroedvrouw
Fatima Doudah

Mijn naam is Fatima Doudah en ik ben in 2017 afgestudeerd als vroedvrouw. Tijdens mijn opleiding heb ik ontdekt hoe leuk ik het vind om koppels in de kraamperiode te begeleiden. Ik hou ervan om samen met de ouders op zoek te gaan naar een oplossing die het beste past bij hun noden en behoeften.

Na mijn bacheloropleiding had ik het gevoel meer te willen weten over waarom we bepaalde zorgen uitvoeren. Ik besloot om meteen te starten aan de master verpleeg- en vroedkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daar leerde ik tools om te achterhalen wat de laatste nieuwe richtlijnen zijn en waarom deze beter zijn dan de vorige. Ik vind dit een belangrijke meerwaarde aan mijn werk als zelfstandige vroedvrouw. Tijdens mijn master leerde ik Salma kennen en we konden het meteen goed vinden. We hebben dezelfde visie en zijn beiden twee ambitieuze vrouwen die een uitdaging niet uit de weg gaan.

Echter was ik het studeren nog niet beu en koos ik ervoor om een educatieve master in de gezondheidswetenschappen te volgen. Met deze master kan ik lesgeven, maar mijn doel is om samen met mijn collega Salma workshops te organiseren voor zwangere vrouwen en koppels.

Als vroedvrouw hechten we ook belang aan de ontwikkeling van de jongeren van vandaag. Ik geloof dat wij een belangrijke rol spelen in het overbrengen van kennis over hun eigen lichaam en hun bewust kunnen maken van hun preconceptionele gezondheid. Daarom organiseren wij samen met verschillende organisaties, workshops voor jongeren. Zo heb ik al eerder samengewerkt met We Love BXL en gaf ik daar workshops aan adolescenten. In de toekomst kunnen jullie daar nog meer over verwachten.

Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten en jullie bij te staan tijdens dit nieuwe hoofdstuk in jullie leven. Net zoals Salma zal ik onze visie elke dag praktiseren: “vertrouwen, veiligheid en zorg dragen voor wat je liefhebt.” Zo ga ik toekomstige ouders en hun kind, liefhebben, ga ik zorg voor ze dragen en ga ik hun veiligheid garanderen.