Zwangerschapswens

Vanaf het moment dat je een zwangerschapswens hebt, kan je jezelf beginnen voor te bereiden. Een zo goed mogelijke start voor je baby begint namelijk al voor de zwangerschap. Binnen vroedvrouwenpraktijk Amanah bieden wij preconceptionele consultaties aan. Pre betekent vòòr en conceptie is een ander woord voor bevruchting. Met een preconceptionele consultatie bedoelen we vòòr dat de bevruchting heeft plaatsgevonden of met andere woorden, voor dat je zwanger bent.

Tijdens deze consultatie nemen we jouw levensstijl en medische achtergrond onder de loep en ook die van jouw partner. Onderwerpen die tijdens de consultatie aan bod komen zijn onder andere: de menstruele cyclus, de vruchtbare dagen, inname van foliumzuur, gewicht en medicatiegebruik. Het doel is om vrouwen of koppels met een zwangerschapswens optimaal te begeleiden door advies en voorlichting te geven. Jouw vragen, bezorgdheden en wensen staan in tijdens deze consultatie centraal.

Op deze manier kan je gezond en geïnformeerd aan de zwangerschap beginnen. We raden je aan om samen met je partner aanwezig te zijn tijdens deze preconceptionele consultatie, tenzij je alleenstaand bent.